Kreativ Podzim 2019: tři patra inspirace
15.11.2019 Publikoval(a) Katerinao
Rubrika: .Typ článku, PR
Největší regionální výstava plná podzimně – zimní nálady a nápadů tentokrát ve třech podlažích. Výstaviště Černá louka doslova praská ve švech. Spousty inspirace, tvoření a workshopů na jednom místě. To je ve zkratce Kreativ Podzim 2019.
KREATIV PODZIM 2019: Prodejní výstava pro tvořivé se blíží
23.10.2019 Publikoval(a) Katerinao
Rubrika: .Typ článku, Činnost, PR, Tvoření s dětmi a pro děti
Oblíbená prodejní výstava Kreativ Podzim nabídne návštěvníkům 3 dny plné inspirace ve 3 výstavních prostorách a více než 180 vystavovatelů, kteří návštěvníkům představí pestrou škálu materiálů ke tvoření a také to nejlepší ze své tvorby. Součástí Kreativu bude doprovodný projekt Quilt, který formou výstavy bude prezentovat výsledky kreativní soutěže na téma „květy“.
Vánoční číslo časopisu ONA VÍ
17.10.2019 Publikoval(a) Katerinao
Rubrika: .Typ článku, PR, Vánoční recepty
Vánoční Ona ví přinese mnoho tipů na dekorace, ruční práce, vazby, recepty a nápady nejen pod stromeček.
Podzimní strom s jablky
10.10.2019 Publikoval(a) Lenka
Rubrika: Papír, Tvoření s dětmi, Tvoření s dětmi a pro děti
A3 tvrdý barevný papír – hnědý, A4 tvrdý papír na 1 jablko, prstové barvy – zelená, žlutá, hnědá, oranžová, kolíčky na prádlo
Jak na to?
Na hnědý tvrdý papír nakreslíme kmen stromu, vystřihneme jej. Připevníme na rybářskou síť, na zeď nebo na větší nástěnku. Na bílou čtvrtku papíru nakreslíme jablko se stopkou a vystřihneme. Dětem připravíme prstové barvy a vyzveme je, aby prstíky dělaly otisky na vystřižené jablko. Necháme zaschnout, připevníme kolíčky na kmen stromu a vznikne nám krásný strom ozdobený jablky.
Jablkový koláč s polevou
04.10.2019 Publikoval(a) Lenka
Rubrika: Moučníky a dezerty, Ovoce | zelenina
Suroviny:
Těsto 4 vejce 100 g mletých ořechů, 100 g mletého máku, 100 g polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 700 g po strouhaných jablek, 200 g práškového cukru
Poleva: 100 g čokolády , 80 g másla
Postup:
Žloutky utřeme s cukrem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do misky dáme vymíchané žloutky, mletý mak, mleté ořechy, mouku smíchanou s kypřícím práškem, nastrouhaná jablka a tuhý sníh z bílků. Smícháme. Připravené těsto dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme ve vyhřáté troubě. Po vychladnutí ho polejeme čokoládovou polevou, nakrájíme na kousky a ozdobíme.
Speciál časopisu Ona Ví Pletení
03.10.2019 Publikoval(a) Katerinao
Rubrika: .Typ článku, PR
Chcete začít s pletením nebo si oživit základy, které Vás učila maminka či babička, případně rozšířit své znalosti této krásné ruční práce? Pro Vás právě vychází Speciál Ona Ví Pletení. Celý článek »
Podzimní dekorace pro radost
27.09.2019 Publikoval(a) Lenka
Rubrika: Dekorace, Tvoření s dětmi, Tvoření s dětmi a pro děti
Podzimní čas je bohatý na barvy i různé plody. Chcete vyzdobit svůj byt a nevíte jak na to? Většinu materiálů najdete při procházce nebo na zahrádce. Zapojte své potomky a určitě budou nadšeni.
Máte doma různé dekorace, které se Vám třeba už nelíbí? Něco vyhoďte, část uschovejte do krabice na půdu a věřte, že přijde čas, kdy ze starého květináče, misky, krabičky hrníčku uděláte opravdovou nádheru.
Co budete potřebovat?
– Starý květináč, misku, starší dekoraci, mech, barevné listy ze stromů, dubové listí, žaludy, větvičky trnky, hloh, plody mochyně – lampionky, malé šišky, vřes, šípky, hmotu na aranžování suchých květin
Jak na to? Celý článek »
Houbové lívance
Suroviny:
½ kostky droždí, ½ l mléka, 150 g polohrubé mouky, špetka cukru, 1 vejce, 150 čerstvých hub, 2 stroužky česneku, majoránka, pepř, sůl, olej na smažení.
Postup:
Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme špetku cukru a necháme vzejít kvásek. Potom rozklepneme vejce, dolijeme zbylé mléko, mouku, očištěné a pokrájené houby. Dochutíme česnekem, majoránkou, pepřem, osolíme. Necháme krátce kynout. Tvoříme malé lívance, osmažíme dozlatova.
Švestkové koláčky s pudingem a drobenkou
08.09.2019 Publikoval(a) Lenka
Rubrika: Moučníky a dezerty, Ovoce | zelenina
Těsto: 400 g hladké mouky, 1 kostka droždí, 5 dkg cukru, 250 ml vlažného mléka, 100 g másla, špetka soli, 1 celé vejce, citronovou kůru z jednoho citronu.
Náplň:
1 vanilkový puding, 2 lžíce cukru krystal, 300 ml mléka
9 švestek, moučkový cukr na posypání, trochu ropuštěného másla na potření
Drobenka: 50 g másla, špetka skořice, 3 lžíce polohrubé mouky, Celý článek »
Podzimní číslo časopisu Ona ví
21.08.2019 Publikoval(a) Katerinao
Rubrika: .Typ článku, Háčkování, Pletení, PR, Tvoření s dětmi, Vyšívání
Rána s podzimním nádechem, mlhavý opar a zahrádky vybízí ke sklizni. Nic naplat, léto končí, ale přichází nové číslo kreativního časopisu Ona ví.