Žemlovka

17.04.2016 Publikoval(a)
Rubrika: Moučníky a dezerty, Recepty

Suroviny:

5 větších jablek, 70 g vlašských ořechů, hrst hrozinek, 3 lžíce moučkového cukru, 1 lžička skořice, 1 lžíce rumu, 400 ml plnotučného mléka, 2 vejce, 8-10 rohlíků, máslo na vymazání pekáčku, špetka soli.

Postup:

Pokrájíme si rohlíky na plátky a dáme do míse. Přidáme mléko, špetku soli, 2 celá vejce a necháme stát, až rohlíky nasáknou mlékem. Mezitím si připravíme jablka, která oloupeme, Celý článek »

Jak vyrobit květ růže z pěnové hmoty

16.04.2016 Publikoval(a)
Rubrika: Dekorace (video), Tvoření s dětmi

Malujeme jinak

01.04.2016 Publikoval(a)
Rubrika: Knihy

malujeme-jinakVýtvarné návody pro děti i dospělé, kteří si myslí, že neumějí malovat. Myslíte si, že neumíte malovat? Zkuste malovat jinak! Postupujte podle našich návodů a používejte ruce, nohy, pestrobarevné látky, smeták, míček a jiné předměty, co se na první pohled na malování nehodí. Vždyť tvořit je přeci zábava!
Celý článek »

Jarní bramborový salát s ředkvičkami

29.03.2016 Publikoval(a)
Rubrika: Saláty

Suroviny:

500 g brambor, 100 g ředkvičky, 2 papriky,100 g zakysané smetany nebo jogurtu, 2 lžíce majonézy, 1 vejce, citronová šťáva, sůl, pepř, cherry rajčátka na ozdobení.

Postup:

Ve slupce uvařené brambory po vychladnutí oloupejte a pokrájejte na jemné plátky. Ředkvičky nastrouhejte, papriky nakrájejte nadrobno. Vše dobře promíchejte a zalijte zálivkou. Tu si připravte smícháním smetany nebo jogurtu, majonézy, citronové šťávy a dochuťte solí, opepřete. Promíchejte a ozdobte plátky na tvrdo uvařeného vejce a cherry rajčátka.

30 dárků od srdce

27.03.2016 Publikoval(a)
Rubrika: Knihy

30-darku-od-srdceUkažte svým blízkým, co pro vás znamenají, a potěšte je vlastnoručně vyrobeným dárkem s tematikou srdce. Autorka v knize představuje 30 originálních projektů různých obtížností, takže si na své přijdou tvořiví nováčci i ostřílení kreativci. Jednotlivé návody jsou představeny srozumitelným způsobem krok za krokem a doprovází je bohatá fotodokumentace, díky níž budete přesně vědět, jak postupovat. Na výrobu projektů z této knihy jsou použity lehce dostupné materiály, i přesto však okouzlí svou originalitou a působivým vzhledem.
Celý článek »

Vejce plněná bylinkovým krémem

25.03.2016 Publikoval(a)
Rubrika: Pokrmy z vajec, Velikonoční recepty

K Velikonocům rozhodně patří nejen sladké pokrmy jako je beránek a mazanec, ale také různé varianty pokrmů z vajec. Nám doma velice chutnají plněná vajíčka bylinkovým krémem. Nejen že si tuto chuťovku můžete připravovat na Velikonoce, ale i když Vám třeba přijde návštěva. Ta určitě ocení výbornou chuť. U nás mají tyto vejce vždy úspěch. Co k tomu vlastně potřebujete? Celý článek »

Lip Smacker – legendární značka – vytvořila originálním balení balzámů

22.03.2016 Publikoval(a)
Rubrika: Zprávy

coca-cola-classic-tin-6pcsCoca-Cola slaví 100 let od vytvoření své nezaměnitelné skleněné lahve. Lip Smacker, legendární americká značka balzámů na rty, vytvořila jedinečný dárek. A Sephora, světová společnost zaměřená na opravdovou krásu, poskytla prostor pro nezapomenutelnou oslavu.

Při příležitosti výročí Coca-Coly přichází Lip Smacker na trh s originálním balením svých balzámů – s plechovou krabičkou, která skrývá hned 6 balzámů. Každý má jinou, vždycky však originální a svěží, příchuť. Užít si můžete Lip Smacker s příchutí tradiční Coca-Coly, stejně jako koly vanilkové a višňové, kromě nich v krabičce najdete balzámy s příchutí hroznové, tropické a pomerančové Fanty. V České republice toto balení exkluzivně nabízí pouze prodejny Sephora za cenu 399 Kč.
Celý článek »

Intuitivní marketing pro 21. století

03.02.2016 Publikoval(a)
Rubrika: Knihy

intuitivni-marketing-pro-21-stoletiVěřte v úspěch … a ten se zákonitě dostaví!

Pokračování úspěšné knihy Intuitivní marketing, v níž autor formuluje zásadu založenou na využití intuice a myšlenkové tvořivosti a v neposlední řadě i mravní integrity. Za nejdůležitější podmínky účinného marketingu považuje víru v úspěch, důkladnou znalost zákazníka a především vytváření osobního a upřímného vztahu k němu. Koncepce intuitivního marketingu se neustále šíří. Pronikla do poslucháren vysokých škol a vzdělávací agentury zařazují intuitivní marketing do svých programů.
Celý článek »

Tvarohové šátečky

29.01.2016 Publikoval(a)
Rubrika: Moučníky a dezerty

Suroviny.

400g polohrubé mouky, 250g tvarohu v kostce, 250 g másla.

Náplň: 250 g tvarohu, 1 lžíce povidel, 1 lžíce moučkového cukru

Postup: Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které rozválíme na silnější plát, rádýlkem rozdělíme na stejně velké čtverečky, plníme náplní z tvarohu, konce přitiskneme, potřeme žloutkem a upečeme ve vyhřáté troubě dorůžova. Sypeme moučkovým cukrem.

Návod na háčkovanou aplikaci palmy

palmaPotřebujeme: přízi, háček, nůžky, jehlu

Postup: 

Kmen:

Uháčkujeme 5 řetízkových ok.
1. Do druhého řo od háčku začínáme háčkovat KS (4 KS). Celý článek »

MojeGalanterka