Domácí musli z ovesných vloček
18.09.2012 Publikoval(a) Lenka
Rubrika: Moučníky a dezerty, Vaříme dětem
2,5 hrnku ovesných vloček nasucho opražených se špetkou soli, 1 hrnek rozmixovaných jablek, 1/3 hrnku hrozinek předem namočených na 20 minut do vody, 3 lžíce pohankového medu, může být i lesní, 3 lžíce másla
Postup:
Suroviny smícháme v míse, dobře propracujeme rukama, necháme odležet 20 minut. Potom na vále vyválíme plát velký asi 12x25cm, silný 1 cm, z něhož nařežeme asi 3 cm široké a 12 cm dlouhé tyčinky. Podeberem pravítkem a dáme sušit do trouby nebo do sušičky na ovoce. Celý článek »
Můj milý deníčku – Řekni, jsem krásná?
Jmenuju se Jamie a do svého deníčku si zapisuju všechno, co se zrovna děje. Mimo jiné taky novinky z naší školy. Naprostým „hitem“ se v jídelně stala čtvrteční sekaná, brr. Doufám, že ji brzo vyškrtnou! Zpracovat referát na nějakou pohádku bude určitě hračka. Mezitím se ke mně ale blíží další katastrofa, náš školní fotografický projekt! A kdo mi vlastně píše ty zamilované básničky? Celý článek »
Fusing – kouzlo spékaného skla
Kniha pojednává o technice spékaného skla, kterou si bude moci po přečtení a nastudování základních technických informací, vyzkoušet každý sám i v domácích podmínkách. Pomocí této techniky je možné vyrobit si jednoduché pěkné šperky, od samostatných přívěšků až po celé sety, skleněnou podložku pod hrnek nebo různé dekorační panely do oken či na zeď, a pod. Všechny postupy jsou podrobně vysvětleny a na postupových fotografiích znázorněny tak, aby je zvládli i naprostí začátečníci. Kniha je určena všem, kteří rádi tvoří něco krásného a originálního. A o tom právě spékané sklo je.
Papírové hrátky – Podzim
Co všechno lze stvořit z papíru, máme-li chuť hrát si, vystřihovat a malovat spolu se svými dětmi a zároveň se naučit veselou, snadno zapamatovatelnou básničku – to nám ukážou hravé, zábavné PAPÍROVÉ HRÁTKY, plné vtipu a nápadů.
Zkušená výtvarnice a dlouholetá učitelka mateřské školky, která se vymýšlení a vytváření nejrůznějších objektů z papíru věnuje celý život, by mohla klidně na tuto svoji knihu přilepit štítek: VYZKOUŠENO NA DĚTECH, protože každý z nápadů prošel pečlivým výběrem těch největších kritiků – a sice dětí samotných. Celý článek »
Nakladatelství LIKA KLUB
Nakladatelství LIKA KLUB formálně vzniklo v roce 1991, když předtím vydalo několik knih pod hlavičkou různých seskupení. Jeho záměrem bylo vydávat původní literaturu pro děti a mládež s maximálním důrazem na kvalitní polygrafické zpracování.
Po vydání děl H. G. Wellse Ostrov dr. Moreaua a Stroj času se nakladatelství podařilo objevit příběhy pro děti oblíbené autorky Betty MacDonaldové s hrdinkou paní Láryfáry. Už v prvním vydání si získaly dětské i dospělé čtenáře. Výbor zlidovělých pohádek s Celý článek »
Česká máma 2012
Česká máma je anketa, ve které hlasují rodiče o nejoblíbenější značky a prodejce zboží pro kojence, batolata a předškoláky (0-6 let). Zvolte i Vy v každé kategorii značku, kterou považujete za nejoblíbenější a hrajte o 3000 Kč a další ceny. Celý článek »
Červené papriky v sladkokyselém nálevu
01.09.2012 Publikoval(a) Lenka
Rubrika: Ovoce | zelenina
750 ml vody, ¼ litru octa, 3,5 dkg soli, 7 dkg cukru, 10 čoček umělého sladidla, 8 bobkových listů, 1 lžíce hořčičného semínka, ½ lžičky tymiánu, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 500 g červených paprik.
Postup:
Všechny suroviny na nálev svaříme. Necháme vychladnout. Přecedíme. Papriky omyjeme, zbavíme semínek, nakrájíme na proužky a plníme do malých skleniček s uzávěrem. Zalijeme nálevem. Celý článek »
Broskvová pochoutka pro děti
01.09.2012 Publikoval(a) Lenka
Rubrika: Ovoce | zelenina
1000 g broskví nebo nektarinek, Gelfix 3:1, 350 g cukru krystal
Postup:
Broskve omyjeme, nakrájíme na kousky, odstraníme pecky a vložíme do hrnce a krátce povaříme. Necháme vychladnout, můžeme rozmixovat, ale nemusíme. Kdo má rád větší kousky, může to ponechat, tak jak to je. 2 lžíce cukru smícháme s Gelfixem, povaříme 1 minutu a přidáme zbytek cukru. Vaříme minimálně 5 minut, sbíráme případnou pěnu, ihned plníme do sklenic a otočíme dnem vzhůru. Druhý den uložíme Celý článek »