Jak motivovat děti s cystickou fibrózou k jídlu?

10.04.2012 Publikoval(a)
Rubrika: Vaříme dětem

Jídlo je za normálních okolností činnost veskrze příjemná. V optimálním případě je daná potřebou uspokojit nepříjemné pocity (mám hlad). V jiném případě má potěšit smysly (mám na něco chuť). Pod vlivem tlaku se tato jindy příjemná činnost snadno stane strašákem. Ne nadarmo se říká: „Co se musí, to se hnusí.“ V oblasti uspokojování základních lidských potřeb to platí dvojnásob.

I když je tento příspěvek věnován pro nemocné trpící cystickou fibrózou, myslím si, že řada rodičů, kteří se snaží, aby jejich děti, když trpí nějakým onemocněním, správně jedli, zde najdou mnoho rad a triků. Výživa v nemoci je nesmírně důležitá, ať už se jedná o cystickou fibrózu nebo jiné chronické onemocnění. Celý článek »

Hustá cizrnovo-bramborová polévka s mangoldem

03.04.2012 Publikoval(a)
Rubrika: Kuchařky, Polévky

5 porcí / vegan, bez lepku

3 cibule, nakrájené na měsíčky

3 stroužky česneku, nakrájené na plátky

5 lžic olivového oleje

2 lžičky červené papriky + 0,5 lžičky ostré papriky nebo chilli (biokoření Sonnentor)

1½ l horké vody

2 kostky zeleninového biobujónu (Würzl nebo dm drogerie) Celý článek »

Prýmkování – Výroba textilních šperků

01.04.2012 Publikoval(a)
Rubrika: Knihy

Prýmkování – úplně nová technika výroby originálních textilních šperků!

Stačí trocha šikovnosti a brzy obohatíte svou šperkovnici o více než dvě desítky nových originálních přírůstků v podobě náušnic, náramků, čelenek, prstenů, náhrdelníků i sponek do vlasů. Navíc získáte inspiraci pro své vlastní nápady!
Naučte se jednoduchou techniku, při které sešíváním sutašek, což je druh galanterních prýmků, a všíváním různých typů korálků vznikají velmi originální výrobky. Komponenty Swarovski, které v naší knize používáme a doporučujeme, dodají výsledkům vaší práce na kráse, preciznosti a eleganci. (Fragment)

Bylinky pro děti a maminky

01.04.2012 Publikoval(a)
Rubrika: Knihy, Tvoření s dětmi

Knížka je určená pro všechny maminky, které chtějí používat dostupné přírodní prostředky pro zdraví své a svých dětí. Publikace je přehledná a především srozumitelná pro české maminky, zaměřuje se na využití fytoterapie a zdravé přírodní stravy v těhotenství, při kojení, v mateřství a pro děti. Vychází z lidových tradic, nabízí zdravé recepty a nápady na využití rostlin při tvoření s dětmi.
Celý článek »

Konečně přišlo jaro! Tvořme a prosluňme naše obydlí veselými nápady!

01.04.2012 Publikoval(a)
Rubrika: Zprávy

Novinky, které Vám tento rok přinášíme jsme se rozhodli obohatit i mnoha nápady pro jednoduché zkrášlení a zmodernizování Vašich domovů! Nejedná se pouze o designové záležitosti týkající se interiérů a snížení nákladů šetřením financí! Jste zvědaví, o čem je řeč? Budeme Vás ještě chvíli napínat a postupně Vám tento rok představíme mnoho efektivních, levných a módních záležitostí! Starý web v novém stylu Vám přehledně a snadno ukáže, co můžete tuto sezónu v eshopu čekat! Katalogy, kolekce, motivy, rozšíření nabídek – to vše a mnohem více naleznete na www.HORNSCHUCH.cz .

Chtěli byste i Vy nový „kabát“ svého domova? Cítit se spokojeně při návratu domů s myšlenkou, jak málo stačilo ke zkrášlení a vylepšení Vašeho bydlení? Máte ideu? Máme několik tipů, tak se pěkně uvelebte a nechte se inspirovat!

Celý článek »

Velikonoční vaření na hradě Bítov

31.03.2012 Publikoval(a)
Rubrika: Velikonoční recepty

Ochutnávka specialit staročeské kuchyně na jarní téma
Státní hrad Bítov

So 7. dubna 2012Ne 8. dubna 2012

Bítov
Region Jihomoravský
Poznávání historie, staročeské gastronomie a Velikonoc. Že vás tato kombinace láká? Vyražte na hrad Bítov, kde vám tohle všechno dopřejí pod jednou střechou. Celý článek »

Ředkvičky jako mozeček

29.03.2012 Publikoval(a)
Rubrika: Bez masa

Suroviny: 20 kusů ředkviček, 1 cibule, 100 g másla, 4 vejce, sůl, pepř, hrst strouhanky

Postup:

Cibuli nakrájíme na drobné kousky a dáme zpěnit na máslo. Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky, přidáme k cibulce. Mírně osolíme, opepříme a necháme je pustit šťávu, kterou vysmahneme. Přidáme hrst strouhánky. Rozklepneme vejce a mícháme, dokud neztuhnou. Podáváme s novými brambory či s chlebem. Směs také výtečně chutná na topince.

 

Celerovo – mrkvová pomazánka pro celou rodinu

25.03.2012 Publikoval(a)
Rubrika: Ovoce | zelenina, Pomazánky

Suroviny: 1 větší mrkev, 1 menší celer, 30g majonézy – můžeme nahradit 2 lžícemi zakysané smetany, pro není majonéza příliš vhodná, 150g nízkotučného tvarohu, sůl, pepř, citronovou šťávu a mandarinky na ozdobu.
Postup: Celer a mrkev oloupeme a nastrouháme najemno do misky. Přidáme potřebné množství tvarohu a majonézy nebo zakysané smetany.
Suroviny v misce promícháme a pomazánku podle sebe ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Bublanina

25.03.2012 Publikoval(a)
Rubrika: Moučníky a dezerty, Ovoce | zelenina

Tento recept na výbornou bublaninu mám od své babičky. Dělám ji moc ráda a všem nám doma chutná. Vyzkoušejte ho, třeba se stane i u vás oblíbeným moučníkem na neděli.

Suroviny:

500 g polohrubé mouky, 250 másla, 6 vajec, 300 g pískového cukru, 1 prášek do pečiva, šálek mléka, ovoce dle chuti a sezóny – meruňky, broskve, jahody, černý a červený rybíz, švestky, třešně. Celý článek »

Pohanková polévka pro děti od 8. měsíců

23.03.2012 Publikoval(a)
Rubrika: Vaříme dětem

Suroviny: 3 lžíce pohanky, 2 lžíce ovesných vloček, kmín, mrkev, brokolice, cibule, olej.
Postup: Opražíme cibuli a kmín, přidáme pohanku, vločky, mrkev na kolečka, brokolici a zalijeme vodou. Polévku rozmixujeme.

MojeGalanterka