Plněné ořechy
21.11.2011 Publikoval(a) Lenka
Rubrika: Vánoční recepty
Suroviny:
Těsto:
250 g másla
130 g moučkového cukru
250 g hladké mouky
60 g mletých ořechů
60 g strouhanky Celý článek »
Výtvarné inspirace na celý rok
Publikace představuje soubor námětů pro výtvarnou činnost s předškolními dětmi. Kniha je rozdělena do čtyř kapitol – Jaro, Léto, Podzim, Zima. Každá kapitola obsahuje osm inspirací a má navíc také jednu speciální část, kde jsou další tři inspirace. Ve speciálních částech najdete na jaře inspirace na Velikonoce, v létě výtvarné hrátky u rybníka, řeky nebo potoka, na podzim výtvarné hrátky v lese a v zimě inspirace na Vánoce. Jednotlivé lekce obsahují motivační část, při níž se děti blíže seznámí s tématem své tvorby nebo s moderním uměleckým směrem, ze kterého tvorba vychází. Děti pracují s levnými a Celý článek »
Svíčková pro děti od 9.měsíců
19.11.2011 Publikoval(a) Lenka
Rubrika: Vaříme dětem
Potřebujeme: kousek hovězí panenky, kořenovou zeleninu- mrkev, petržel, celer, pastiňák, trochu olivového oleje, bílý jogurt, dětské těstoviny Sunarka, kojeneckou vodu.
Příprava:
V hrnci si uvaříme kousek hovězího masa. V druhém hrnci si na olivovém oleji trochu podusíme na drobno nakrájenou Celý článek »
Jablečná povidla
18.11.2011 Publikoval(a) Lenka
Rubrika: Bez lepku, mléka a vajec
Velice ráda bych Vám zde nabídla recept na Jablečná povidla, jejíž autorkou je paní Mgr. Zuzana Kobíková, autorka skvělé Bezlepkové kuchařky nejen pro celiaky.
Zde najdete recept i záznam rozhovoru z rádia Vlna Brno.
http://www.varimslaskou.cz/news/varim-s-laskou-jablecna-povidla-video-a-recept/
Vaječná pomazánka s tuňákem
Suroviny:
1 tavený sýr, 200 g pomazánkového másla s příchutí niva- může být i bez příchutě, 1 cibule, konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, 1 lžíce plnotučné hořčice, trochu mletého pepřu, sůl, drcený kmín, 2 lžíce zakysané smetany, 3 uvařená vejce.
Postup: Celý článek »
Tvarohová buchta
13.11.2011 Publikoval(a) Lenka
Rubrika: Moučníky a dezerty
Suroviny na spodní vrstvu:
300 g hladké mouky, 1/4 prášku do pečiva, 100 g másla, 100 g cukru, 1 vejce, trochu kakaa, 5 lžic mléka.
Suroviny na náplň:
500 g tvarohu ve vaničce, vanilkový cukr, 1 vanilkový puding, 200 ml mléka.
Suroviny na vrchní vrstvu: Celý článek »
Ozdobné balení dárků, 3.díl
Zatímco v předchozích dvou dílech Vás autorka Radka Křivánková seznámila s různými způsoby balení dárků, s výrobou ozdob a mašlí na dárky, tento třetí díl sestavila ze tří samostatných částí nazvaných Jak vyrobit krabičky, Jak vtipně darovat peníze a Jak zabalit… ?
V první části naleznete 20 návodů na zhotovení ozdobných krabiček různých tvarů a provedení. Je zde popsána výroba jednoduchých krabiček, které stihnete zhotovit „na poslední chvíli“, ale i luxusnějších, které vám zaberou více času i práce. Podle podrobně popsaných a rozkreslených návodů si můžete vyrobit například krabičku ve tvaru tužky, hvězdy nebo třeba vánočního stromečku. Celý článek »
Slané eidamové kolečka
11.11.2011 Publikoval(a) Lenka
Rubrika: Slané pečivo, Sýry
Suroviny:
80 g sýru Eidam + 70 g na posyp
300 g hladké mouky
250 g másla
100 ml mléka
30 g soli
15 g prášku do pečiva
1 vejce
olej na vymazání plechu Celý článek »
Hermelínové taštičky
11.11.2011 Publikoval(a) Lenka
Rubrika: Slané pečivo, Sýry
Suroviny:
1 listové těsto
2 hermelíny
1 vejce
sladká paprika na posypání
Postup: Celý článek »
Tyčinky z ovesných vloček
11.11.2011 Publikoval(a) Lenka
Rubrika: Vánoční recepty
Suroviny:
250 g ovesných vloček
90 g třtinového cukru
90 g javorového sirupu nebo medu
125 g másla
máslo na vymazání plechu
Postup:
Na pánvi nebo v malém kastrůlku popustíme máslo, přidáme třtinový cukr a na malém plameni ho necháme rozpustit. Potom přimícháme javorový sirup a všechno dobře promícháme. Do připravené směsi přisypeme ovesné vločky a zpracujeme v řidší těsto. Celý článek »