Řezy s pudingem a zakysanou smetanou
22.10.2011 Publikoval(a) Lenka
Rubrika: Moučníky a dezerty, Recepty
Suroviny:
4 vejce
20 dkg moučkového cukru
1 sklenička oleje
20 dkg hladké mouky
prášek do pečiva
3 zakysané smetany
skořicový cukr
vanilkový pudink z jednoho litru mléka
skořicový cukr
Pudinkové kostky s tvarohem – bez mouky!
22.10.2011 Publikoval(a) Lenka
Rubrika: Moučníky a dezerty, Recepty
Suroviny:
Těsto:
4 kakaové pudinky
20 dkg moučkového cukru
4 vejce
1 lžíce rumu
20 ml oleje
1 prášek do pečiva Celý článek »
Špagety s lučinou a bazalkou
Suroviny: špagety, lučina, čerstvé listy bazalky, jedna cibule, tři stroužky česneku, olivový olej, cherry rajčátka, sůl.
Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě. Cibuli pokrájíme najemno a osmahneme na olivovém oleji. Když je cibule lehce osmahnutá, přidáme lisovaný česnek, pokrájená rajčátka a krátce orestujeme. Nakonec vmícháme lučinu a listy bazalky. Uvařené špagety přidáme na pánev, vše promícháme a servírujeme.
Brokolicový krém
1 brokolice, 2 lžíce másla, 4 lžíce pohankové krupice, 1 vejce, 2 litry vody, špetka muškátového oříšku, sůl, 50 ml smetany.
Postup:
V hrnci si rozpustíme trochu másla, přisypeme pohankovou krupici, za stálého míchání osmahneme, potou přidáme studenou vodu a mícháme. Přisypeme omytou na růžičky nakrájenou brokolici, osolíme, okořeníme dle chuti a vaříme za občasného míchání asi 20 minut.Potom přidáme rozklepnuté vajíčko a rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku. Zjemníme trochou smetany a krátce provaříme.
Hrachová polévka s osmaženou houskou
Suroviny:
200 g hrachu, 1 cibule, 2 stroužky česneku, trochu másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 litry vody, trochu soli, majoránky, drceného kmínu.
Postup:
Hrách přebereme, namočíme do studené vody a necháme přes noc nabobtnat. Druhý den ráno vodu scedíme a dáme novou vodu a vaříme na mírném ohni doměkka. Mezitím si na pánvičce rozehřejeme máslo, Celý článek »
Velikonoční beránek z třeného těsta
20.10.2011 Publikoval(a) Lenka
Rubrika: Recepty, Velikonoční recepty
Chystáte se upéct velikonočního beránka? Máme zde pro Vás několik tipů, jak to zvládnout dokonale.
Suroviny:
200 g moučkového cukru, 200 g másla, 5 vajec, 240 g hladké nebo polohrubé mouky,
1/4 kypřicího prášku do pečiva, 1/2 citrónu. Celý článek »
Ozdobné balení dárků pro děti
Přemýšlíte, jak vkusně zabalit dáreček pro vaše dítko? Nevíte, jak zabavit batole, či předškoláčka, když je venku škaredé počasí? Zkuste tuto knihu, ve které je mnoho nápadů. Nebudete toho litovat.
Tato kniha je určena především dětem, ale jednoduché a vtipné nápady v ní můžete použít i vy všichni, kteří rádi balíte dárky a chcete se naučit nové způsoby dárkového balení a výrobky krabiček i ozdob na dárky. Je rozdělena do čtyř kapitol nazvaných: Zvířátka, Krabičky, Kytičky a Dárečky. Celý článek »
Pangasius v bramboráku
Suroviny:
600 g filetů z pangasia
koření na ryby
olej
sůl
těsto:
2 lžíce hladké mouky
4 stroužky česneku
600 g brambor
drcený kmín,
majoránka, 2 vejce
sůl Celý článek »
Česneková pizza z listového těsta
Suroviny:
1 listové těsto (50 dkg), 20 dkg párků, 3 vejce uvařená natvrdo, 15 dkg tvrdého sýra, 8 stroužků česneku, 15 dkg cibule, 15 dkg sterilované kapie nebo čerstvé papriky, kečup, koření na pizzu nebo oregano a bazalka. Celý článek »
Hrnková pizza z kynutého těsta
Suroviny:
1 a 3/4 hrnku hladké mouky, 1/4 kostky droždí, 1 lžička pískového cukru, 2 lžíce oleje, asi 1/2 hrnku vody, sůl. Náplň: 1 cibule, 1 hrnek nadrobno pokrájených žampionů nebo jiných hub, 3 rajčata, sůl, oregano, bazalka nebo tymián, 2 vejce, 15 dkg sýra. Celý článek »