Ozdobné balení dárků 1.díl
50 návodů jak balit dárky – Snad každý z vás již někdy dostal nebo daroval dárek. Dárky si totiž lidé předávají od nepaměti a je to krásný zvyk, kterým můžeme vyjádřit k obdarované osobě, co cítíme a jak moc si jí vážíme. Společně s dárkem předáváme radost, kterou cítí nejen ten, kdo dárek dostává, ale i ten, kdo dárek dává. Stejnou pozornost, s jakou dárek vybíráme, bychom měli věnovat i jeho zabalení.
Krásné a originální balení může i malou drobnost proměnit v luxusní dar. To, v jakém obalu dárek předáváme, o nás už na první pohled může mnoho prozradit. Celý článek »
Roštěnky na pivě
Suroviny:
Plátky roštěnek, 2 lžíce sádla, 1 cibule, 1/2 hrnku piva, sůl, pepř, 1 lžička hladké mouky.
Postup:
Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na sádlo zprudka osmahnout. Opečené je vyjmeme a na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Roštěnky vložíme zpět, podlijeme je pivem Celý článek »
Vepřové kotlety na houbách
Suroviny:
4 kotlety, 1 lžíce sušených hub, hladká mouka, sůl, pepř, 2 lžíce tuku, 1 cibule, 2 stroužky česneku.
Postup:
Houby namočíme do studené vody. Kotlety naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, Celý článek »
Kotlety zapečené se šlehačkou
Suroviny:
4 kotlety, 1 pórek, 1 sladká šlehačka, 1 kg brambor, sůl, gril. koření, máslo.
Postup:
Brambory očistíme a nakrájíme na asi 1cm silné plátky. Zapékací plech vymažeme máslem, poklademe plátky brambor Celý článek »
Salát na chlebíčky
Suroviny:
200 g měkkého salámu
200 g cukety
100 g sterilované okurky
100 g sterilovaného hrášku
100 g cibule
200 g zakysané smetany
sůl
plnotučná hořčice
pažitka Celý článek »
Pařížský salát
Suroviny: 200 g měkkého salámu, 100 g sladkokyselých sterilovaných okurek 2 – 3 ks, 1/2 malé cibule, 3 lžíce sterilovaného hrášku, 150 – 200 g majonézy, 1/2 lžičky hořčice, sůl, mletý pepř, worcester, ocet, trochu cukru dle potřeby. Celý článek »
Palačinky se špenátem a mletým masem
Suroviny:
300 g mletého masa, cibuli, špenátový protlak, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, olivový olej, nastrouhaný muškátový oříšek.
Postup:
Na oleji osmažíme cibulku, přidáme mleté maso a podusíme doměkka.Pak trochu zaprášíme hladkou moukou. V druhém hrnci si rozehřejeme špenát. Provaříme. Dáme do směsi mletého masa, prohřejeme, až se vše spojí. Dochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem, přidáme trochu nastrouhaného muškátového oříšku. Touto směsí plníme palačinky, které jsme si připravily podle základního receptu na palačinky. Celý článek »
Palačinky s tvarohovou náplní
15.10.2011 Publikoval(a) Lenka
Rubrika: Moučníky a dezerty, Recepty
Suroviny:
500 ml mléka, 200 g hladké mouky nebo polohrubé, 2 vejce, špetka soli, 1 lžička cukru, tuk na smažení, 250 g tvarohu ve vaničce, moučkový cukr asi 2 lžíce, trochu skořice, 2 lžíce domácí rybízové marmelády.
Postup:
Mléko smícháme s moukou, vejci, solí a cukrem na hladké těstíčko. Nejlépe v mixéru. Necháme alespoň 30- 45 minut odpočinout. Těsto krásně zhoustne a lépe se pak smaží. Celý článek »
Strawberry Mojito
Mojito je jedním z nejoblíbenějších koktejlů poslední doby. Je to tradiční kubánský koktejl. Nápoje podobné mojitu byly známé již ke konci 16.století. Každý z nás ho jistě ochutnal, ale víte jakým způsobem se připravuje? Tím, že je mojito velmi oblíbený koktejl vznikají jeho různé a nové příchutě, a my si ukážeme jednu z variant. Usvěžující nápoj mojito vám jistě přijde vhod v letních měsících. Celý článek »
Česnekový chléb
14.10.2011 Publikoval(a) Lenka
Rubrika: Pečeme v domácí pekárně
Suroviny:
300 ml vody, 2 lžíce oleje, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 250 g hladké mouky, 150 g celozrnné špaldové mouky, 100 g celozrnné žitné mouky, 1 lžička kmínu, 1 lžíce otrub, 1 lžička sušeného droždí, 5 – 6 rozmačkaných stroužků česneku, 2 lžíce dýňových semen. Celý článek »