Pudinkové kostky s tvarohem – bez mouky
14.10.2011 Publikoval(a) Lenka
Rubrika: Moučníky a dezerty
Těsto:
4 kakaové pudinky
20 dkg moučkového cukru
4 vejce
1 lžíce rumu
20 ml oleje
1 prášek do pečiva
Krém:
25 dkg másla
20 dkg mouč. cukru
50 dkg měkkého tvarohu Celý článek »
Polévka z červené čočky – rychlovka, vhodná i pro děti od 1. roku
13.10.2011 Publikoval(a) Lenka
Rubrika: Luštěniny, Vaříme dětem
Suroviny:
100g červené čočky, 200g brambor, mrkev, celer, petržel, majoránka, česnek, sůl.
Postup:
Do kastrůlku s vodou dáme vařit propláchnutou čočku, spolu s nakrájenými brambory a koř. zeleninou. Celý článek »
Smetanová omáčka na špagety
Suroviny:
balíček špaget, máslo, 100 g šunky, 250 g žampionů (sterilovaných), 200 ml smetany, 100 g strouhaného sýra.
Postup:
Špagety uvaříme Celý článek »
Houbová omáčka
Suroviny:
3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce rostlinného oleje, 100 g čerstvých hub, 10 g sušených hub, 1 cibule, špetka pepře, špetka soli, 700 ml vývaru z masa.
Postup:
Nakrájenou cibuli dozlatova osmažíme na části tuku, zasmahneme moukou, zalijeme vývarem a rozšleháme. Celý článek »
Křenová omáčka
Suroviny:
lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 1/4 l kysané smetany, citron, křen, sůl, cukr
Postup:
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z masa a necháme vařit. Nakonec takto připravenou omáčku zjemníme kysanou smetanou, přidáme nadrobno nastrouhaný křen, ochutíme šťávou z citronu, přisladíme a osolíme podle chuti. Podáváme s knedlíkem a vařeným hovězím masem.
Ražniči na plechu
Suroviny:
500 g kuřecích řízků, 500 g drůbežích jater, 200 g anglické slaniny, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 2 nožičky oblíbené klobásy, 2 nožičky tenkých párků, cibule podle chuti, olej, sůl, grilovací koření, pepř. Celý článek »
Vanilkové rohlíčky s ořechy
11.10.2011 Publikoval(a) Lenka
Rubrika: Vánoční recepty
Suroviny:
220 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
140 g másla
1 žloutek
70 g ořechů
2 vanilkové cukry
kůra z jednoho citrónu Celý článek »
Nezapomenutelné filé
Suroviny:
500g rybího filé, 100g Olomouckých tvarůžků, strouhanka, 1 vejce, hladká mouka, sůl, pepř, česnek.
Postup: Celý článek »
Filé s hořčicí
Suroviny:
4 porce mraženého rybího filé (600g), 0,5 dl oleje, 30g másla, 50g mrkve, 50g celeru, 50g cibule, 50g hořčice, 30g hladké mouky, 2 dl jogurtu, sůl, pepř, citrónová šťáva, čerstvá petrželová nať. Celý článek »
Pečená treska s bílou omáčkou
Suroviny: 300-400g tresky (filé), olej na pečení, 1/4 l mléka, 1 lžíce krájené míchané zeleniny (čerstvé kořeninové nebo mražené), 20g másla, 25g mouky, 100g čerstvých žampiónů, 1 lžíce kyselé smetany, mletý býlí pepř, muškátový oříšek, případně strouhaný sýr, žloutek. Celý článek »