Ovocný pohár pro děti
09.10.2011 Publikoval(a) Lenka
Rubrika: Moučníky a dezerty, Vaříme dětem
Suroviny:
Dětské piškoty, 2 jablíčka, skořice, voda, tvaroh, popř. Lipánek, pribiňáček, tvaroháček, domácí meruňkovou marmeládu, banán, cereálie, třtinový cukr.
Postup:
Oloupeme si a nakrájíme jablíčka, dáme do hrnce, přidáme špetku skořice, trochu vody a podusíme. Dáma vychladit. Celý článek »
Jáhlová kaše se švestkami
09.10.2011 Publikoval(a) Lenka
Rubrika: Moučníky a dezerty, Vaříme dětem
Suroviny:
10 lžic jáhel- mohou být i v biokvalitě, trochu kojenecké vody, špetku skořice, 1 jablíčko, pár švestek ze zahrádky, dle chuti i kojenecké mléko, které používáme.
Postup:
Jáhly spaříme vařící vodou, propláchneme a dávat vařit s trochou kojenecké vody. Dle potřeby přiléváme vody. Jáhly do sebe vezmou hodně vody. Povaříme na mírném ohni tak 10 min. Přidáme oloupané a na kostky nakrájené jablíčko, špetku skořice a Celý článek »
Králičí vývar se zeleninou a dětskými těstovinami Sunarka Pastissimo – kačátka
09.10.2011 Publikoval(a) Lenka
Rubrika: Polévky, Recepty, Vaříme dětem
Suroviny:
- kousek králičího masa, zeleninu dle chuti a věku dítěte – mrkev, celer, brokolici, květák, kukuřici, brambory
- petrželovou nať, pažitku, co zrovna je k dispozici
- kmín, majoránku
- červenou čočku
- kojeneckou vodu nebo obyčejnou vodu
- trochu polenty
- těstoviny Sunarka Pastissimo kačátka
- olivový olej, kousek másla dle chuti Celý článek »
Rýžovo- jáhlový nákyp s meruňkami
08.10.2011 Publikoval(a) Lenka
Rubrika: Moučníky a dezerty, Vaříme dětem
Suroviny: 1 hrnek rýže,1 hrnek jáhel, 1 litr plnotučného mléka, 3 vejce, 100 g moučkového cukru, 120 g másla, vanilkový cukr, skořice, sůl, meruňky- buď čerstvé nebo kompotované, nastrouhaná citrónová kůra. Můžete použít i jiné ovoce, které máte rádi. Nyní je období švestek, jablíček, takže záleží na vaši chuti.
Postup:
Do cedníku si nasypeme rýži a jáhly a spaříme horkou vodou, propláchneme studenou vodou a dáme do hrnce s mlékem a vaříme, než se nám rýže rozvaří. Zhruba tak 45 min. Dle potřeby doléváme mléko a mícháme, aby se rýže nepřipálila. Trochu osolíme. Celý článek »
Těstoviny s masem a listovým špenátem
Suroviny:
500g vepřového masa nebo kuřecího, záleží, co máme doma, nám chutná oboje.
1 listový špenát, jedna cibule, 2 stroužky česneku, těstoviny- nejraději máme vřetena
Mletý pepř, sůl, 100 g tvrdého sýra, může být i niva, trochu oregana, podravky na dochucení, olej na osmažení. Celý článek »
Reveňové řezy od mé babičky
08.10.2011 Publikoval(a) Lenka
Rubrika: Moučníky a dezerty
Suroviny:
500g hladké mouky
200g tuku (dávám máslo)
150g cukru
2 žloutky + 1celé vejce
2 lžice kysané smetany Celý článek »
Materiál přízí – akryl
Příze z akrylu má vynikající tepelné vlastnosti a využijete ji například pro výrobu zimních oděvů (ponožky, svetříky, apod.). Používá se jako náhrada vlněných výrobků. Akryl je pružný a měkký, s nižším sklonem ke žmolkování. Výborně odolává vlivům světla, povětrnosti a mikroorganismů. Výrobky z něj jsou teplé, nesráží se a snadno se perou.
Vyhodnocení soutěže PLHA 7/2011
S počtem 63 hlasů (3 + 60) vyhrála Kamila Turková, Toužim
Soutěžní výtvor: Čepička s John Deerem
Gratulujeme k vítězství!
Velikonoční beránek
07.08.2011 Publikoval(a) Lenka
Rubrika: Velikonoční recepty
Na Velikonoce je zvykem péct velikonočního beránka. Receptů na beránka existuje velmi mnoho a tady je jeden jednoduchý a ověřený recept.
Suroviny:
300 g polohrubé mouky
200 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
120 g másla
4 vejce
200 ml mléka
kypřící prášek
nastrouhaná kůra z chem. neošetřeného citronu
kandované ovoce (není nutné) Celý článek »