výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty
Příprava capuccina
výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty
Cappuccino patří mezi nejoblíbenější kávové nápoje. Ve své kavárně ho připravuji nejčastěji. Český zákazník mu dává přednost před menšími a silnějšími kávami, protože na ně ještě není zvyklý.
Cappuccino připravujeme z espressa a našlehaného mléka. Nejdříve našleháme plnotučné mléko, potom vyrobíme espresso do cappuccinového šálku. Mléčnou pěnu důkladně rozmícháme a nalijeme ji do espressa.
Správně má mít cappuccino krásnou a jemnou pěnu, bez bublinek, 1–2 cm vysokou. Chuť kávy se spojuje se smetanovým nádechem našlehaného mléka.
V kavárnách vám velmi často naservírují cappuccino se skořicí na povrchu. Správně by se skořice vůbec neměla na kávu přidávat. Má tak výraznou a specifickou chuť, že úplně přebije příjemnou chuť kávy.
Příspěvek je čerpán z Knihy o kávě, autorkou je Petra Veselá, vydalo nakladatelství Smart Press. Knihu můžete zakoupit zde