výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Příprava domácích přesnídávek pro kojence

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

01.11.2020 Publikoval(a) (4 033)
Rubrika: Vaříme dětem

Když se narodí miminko, tak ho většina žen kojí. Pokud nemohou kojit, dostávají miminka náhradní mléka. Kolem 5. měsíce u nekojených dětí a u kojených dětí kolem 6. měsíce přechází většina kojenců na první příkrmy. Maminky tak stojí před volbou, zda budou pro své miminko příkrmy vařit nebo je budou kupovat. Vše má své výhody a nevýhody. Pokud máte možnost a doma na zahrádce vám lecos roste a dozrává, určitě toho využijte a předzásobte se na zimu.

Záleží také do jakého ročního období se miminko narodí. Pokud je to v období zimních, příkrmy začnete za půl roku, tudiž začátek léta pro vás bude obdobím čerstvého ovoce a zeleniny ze zahrádky. Pokud ne, udělejte si přesnídávky doma a schovejte do komory. Je to velice jednoduché. Použijte ovoce, jaké máte k dispozici. Nejvhodnější jsou pro první příkrmy jablka, hrušky, švestky, meruňky, broskve aj. Např. jablíčka pečlivě omyjte, okrájete. Nakrájejte nadrobno a krátce povařte. Nechte trochu vychladnou a pomixujte ponorným mixérem. Není třeba přidávat cukr. Nebo jen malinko a můžete zvolit glukopur nebo třtinový cukr. Záleží, zda jsou jablka dost sladká. Naplňte do předem umytých skleniček se závitem, dejte do zavařovacího hrnce a povařte jako běžné zavařeniny. Dejte do komory. Máte tak skvělou přesnídávku pro dítě. Je dělalá s láskou a hlavně víte, co jste do ní vše daly. Je kdykoliv k dispozici a nemusíte přemýšlet v supermarketu, zda jste nezapoměli dětem na přesnídávku.

 

Leave a Reply

MojeGalanterka