výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty
Skořicové koblížky s jahodami
výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty
07.02.2021 Publikoval(a) Lenka (547)
Rubrika: Moučníky a dezerty
Suroviny:
koblížky
25 g droždí
45 g moučkového cukru
220 ml vlažného mléka
2 žloutky
400 g polohrubé mouky
1 citrón na citrónovou kůru
1 lžička soli
100 g skořicového cukr na obalení
ovoce
500 g jahod (čerstvých nebo mražených)
80 g moučkového cukru
jogurtová pěna
200 g bílého jogurtu
250 g smetany ke šlehání
50 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
½ vanilkového lusku
kůra z jednoho citrónu
Postup:
1. droždí rozmícháme s trochou cukru, rozředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu mouky a vymícháme kvásek, který necháme vykynout
2. vykynutý kvásek promícháme se zbylými surovinami (žloutky, mouka, vlažné mléko, citrónová kůra, sůl a cukr) v kypré těstíčko a necháme cca 30 minut vykynout
3. po vykynutí vyválíme na 2 cm vysoký plát a kulatou formičkou o průměr cca 4,5 cm vykrajujeme mini koblížky, chvilku je necháme odpočinout a smažíme v oleji z obou stran, krátce necháme okapat na papírovém ubrousku a ještě teplé obalujeme ve skořicovém cukru
4. jahody nakrájíme na kostičky, promícháme s moučkovým cukrem
5. smetanu vyšleháme do tuha společně s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a vanilkou, dobře promícháme s jogurtem a necháme vychladit
6. na talíř servírujeme kobližky a kopeček jahod s jogurtovou pěnou