výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty
Sterilovaný rajčatový protlak
výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty
01.09.2020 Publikoval(a) Lenka (625)
Rubrika: Ovoce | zelenina
2 kg rajčat, 250 g jablek, 300 g cibule, 125 ml 8% octa, ½ lžičky mleté skořice, 25 g soli, trochu sladké papriky, 4 mleté hreřbíčky, 150 g cukru.
Postup:
Zralá rajčata omyjte, spolu s jablky, nakrájete na kousky. Přidejte oloupanou cibuli a vše rozvařte.
Přilijte ocet a 5 minut povařte. Směs prolisujte a dále vařte, přidejte cukr, sůl, koření a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Ke konci varu dochuťte podle potřeby solí, cukrem a octem. Horký kečup plňte do sklenic, uazvřete,. Sterilujte 20 minut při 90 stupních.