výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty
Sušené třešně
výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty
05.06.2017 Publikoval(a) Lenka (923)
Rubrika: Ovoce | zelenina
Začátek prázdnin je ve znamení dozrávání třešní. Využijte tyto velice zdravé a výtečné plody vaší zahrádky. Třešně sušíme buď celé a nebo vypeckované. Neodpeckované plody spaříme ponořením do horké vody na 15 až 30 vteřin. Třešně necháme zchladit a oschnout. Třešně sušíme v troubě (nebo v sušičce) při počáteční teplotě 45 oC, kterou přibližně po jedné hodině navýšíme na 60 oC. Ke konci sušení teplotu snížíme na 50 oC. (Doba sušení je přibližně 6 hodin).
Správně usušené plody třešní jsou vláčné a mírně lepkavé.